E-bültenimize üye olun   |
Sofra/Compass Group Türkiye Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu yayımladı!

24 binden fazla istihdamıyla, 81 ilde iş merkezleri, alışveriş merkezleri, fabrikalar, eğitim ve sağlık kurumlarından oluşan geniş bir portföye güvenlik, catering, temizlik, teknik bakım ve onarım, idari ve ofis desteği, iç taşıma, depolama ve bunların tümünün bir arada sunulduğu tesis yönetimi hizmetlerini veren büyük bir operasyonu yöneten Sofra/Compass Group Türkiye, 2017 Kurumsal Sorumluluk Raporu’nu yayımladı.

Sürdürülebilir bir gelecek için tüm faaliyet alanlarında gerçekleştirdiği projeleri, takip ettiği iş hedeflerini ve sistemlerini içeren Rapor, tüm paydaşlarına Sofra/Compass Group Türkiye’nin geleceğine yönelik bir projeksiyon sunarken yarattığı pozitif etkiyi ve katma değeri de ortaya koyuyor.

Sofra/Compass Group Türkiye için Sağlık, Güvenlik ve Çevre (HSE) her şeyden önce geliyor. Yasal sorumlulukları yerine getirmek ve sürdürülebilir performans gelişimi sağlamak için sürdürülebilir, proaktif ve inovatif bir HSE yönetim yaklaşımı benimseniyor.

Kurumsal Sorumluluk Raporu 2017
Bu çerçevede Sofra/Compass Group Türkiye;
  • Faaliyetlerini en yüksek etik kurallara göre yürütmeyi,
  • Tüketicilerin sağlığını korumayı,
  • Çevreye karşı sorumluluk bilinci ile faaliyetlerini sürdürmeyi,
  • Çalışanlarını desteklemeyi ve geliştirmeyi,
  • İçinde bulunduğu topluma katkıda bulunmayı hedefliyor.

Sofra/Compass Group Türkiye, Önce Güvenlik yaklaşımıyla Kurumsal Sorumluluğunu, operasyonel önceliği olan İşyeri Güvenliğinin yanı sıra Kaynak, İnsan, Çevre, Sağlık olarak 4 ana başlıkta topluyor. Her bir başlık için temel önceliklerini ve bunları gerçekleştirmek için hayata geçirdiği uygulamaları anlatıyor.

Sofra/Compass Group Türkiye, raporda temel alanlardaki spesifik hedeflerini de ortaya koyuyor:
  • Son 5 yılda kadın çalışan sayısını 2 katına çıkartan ve çalışanlarının %35’i, yöneticilerinin %50’si kadın olan Şirket, bu ivme ve artışı devam ettirmeyi hedefliyor.
  • Atık yemek ve yağ miktarını 2020 yılına kadar %10 oranında, ofislerdeki su tüketimini %20, ofis atıklarını ise %20 azaltmayı hedefliyor.

Sofra/Compass Group Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nihat Kartal, rapora ilişkin yaptığı değerlendirmede başarı kıstaslarının hiçbir zaman sadece karlılık olmadığını söylüyor; “Kurumsal sorumluluk yaklaşımımız iş yapış tarzımızın ayrılmaz bir parçası. Sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için, tüm faaliyetlerimizin sonuçlarını ölçerken ve raporlarken kurumsal sorumluluk hassasiyeti ile hareket ediyoruz. Çalışanlarımıza, tedarikçilerimize, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize her zaman daha fazlasını sunabileceğimizi biliyoruz. Biz her yıl büyüyor, gelişiyor ve sürekli geleceğe bakarak daha iyisini yapmak için çalışıyoruz. Kurumsal Sorumluluk Raporumuz da bu alanda yaptıklarımızı ve hedeflediklerimizi şeffaf olarak ortaya koyan önemli bir araç.”

Sofra Grup Dünyası
Sofra Grup Türkiye’nin 81 ilinde en güçlü markalarla hizmet vermektedir.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.