E-bültenimize üye olun   |
2019’un Top Chef’i Şef Ayhan Özdil oldu

Bu yıl 7.’sini düzenlediğimiz geleneksel “Top Chef ” Yarışması’nın 2019 yılı birincisi belli oldu. Gastronometro ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz Top Chef 2019’da, Sofra/Compass Group Türkiye’nin birbirinden profesyonel 7 şefi yarıştı.

Büyük final için, Türkiye genelinde yapılan bölgesel seçmelerde Sofra/Compass Group Türkiye’ye bağlı olarak çalışan 83 şefimiz kıyasıya mücadele ettiler.
Bölge finallerindeki elemelerde Top Chef 2019’in büyük finali için yarışacak 7 şef belirlendi.

Bu yılın konsepti “Sürpriz Zorluklar”
Büyük bir ilgi ile takip edilen geleneksel Top Chef Yarışması’nın bu yılki konsepti “Sürpriz Zorluklar” oldu. Finale kalan 7 profesyonel şeften, 90 dakika içerisinde 3 farklı tabak sunumu hazırlamaları istendi. Şeflerin tüm bilgi ve becerilerini kullanarak hazırladığı yemek tabakları jüri üyeleri tarafından test edildi.
Lezzet, sunum, yaratıcılık, mutfak teknikleri, hijyen ve zamanlama gibi kriterlerin göz önünde bulundurulduğu değerlendirmeler sonucunda jüri birinciyi belirledi.

Jüri üyeliğini, Türk Yemek Uzmanı ve Yazar Sahrap Soysal, Food in Life Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökmen Sözen, Tarif Geliştirici, Yemek Tasarımcısı Pelin Bozkurt Bilgiç, Gastronometro Yönetici Eğitmen Şef Vedat Demir, Metro Danışman Şefi Yahya Tayfun Karayel’in yaptığı Top Chef 2019’da, birincilik ödülünü Ankara Bölge’den, Şef Hacı Ağören koçluğunda yarışan Şef Ayhan Özdil kazandı.

Şef Ayhan Özdil’i ve yarışmaya katılım sağlayan tüm şeflerimizi tebrik ediyoruz.

Sofra Grup Dünyası
Sofra Grup Türkiye’nin 81 ilinde en güçlü markalarla hizmet vermektedir.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.