E-bültenimize üye olun   |
2018’in Top Chef’i Şef Uğur Bostancıoğlu oldu

Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz geleneksel “Top Chef 2018” Yarışması’nın birincisi belli oldu. Gastronometro ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz Top Chef 2018’de, Sofra/Compass Group Türkiye’nin birbirinden profesyonel 7 şefi yarıştı.

Büyük final için, Türkiye genelinde yapılan bölgesel seçmelerde Sofra/Compass Group Türkiye’ye bağlı olarak çalışan 95 şefimiz kıyasıya mücadele ettiler. Bölge finallerindeki elemelerde Top Chef 2018’in büyük finali için yarışacak 7 şef belirlendi.

Bu yılın konsepti “Sürpriz Zorluklar”
Büyük bir ilgi ile takip edilen geleneksel Top Chef Yarışması’nın bu yılki konsepti “Sürpriz Zorluklar” oldu. Finale kalan 7 profesyonel şeften, 60 dakika içerisinde 3 farklı tabak sunumu hazırlamaları istendi. Şeflerin tüm bilgi ve becerilerini kullanarak hazırladığı yemek tabakları jüri üyeleri tarafından test edildi. Lezzet, sunum, yaratıcılık, mutfak teknikleri, hijyen ve zamanlama gibi kriterlerin göz önünde bulundurulduğu değerlendirmeler sonucunda jüri birinciyi belirledi.

Jüri üyeliğini, Gastronometro Direktörü Maximillian J.W. Thomae, Yazar Deniz Gürsoy, Yemek Kültürü Araştırmacısı Nilhan Aras, Gastronometro Yönetici Eğitmen Şef Vedat Demir ve İşletmeci Şef, Yeme-İçme Yazarı Özlem Mekik’in yaptığı yarışmamızda birinciliği İstanbul Avrupa Bölge’den, Şef Oğuzhan Uçar koçluğunda yarışan Şef Uğur Bostancıoğlu kazandı. Şef Uğur Bostancıoğlu’nu ve yarışmaya katılım sağlayan tüm şeflerimizi tebrik ediyoruz.

Sofra Grup Dünyası
Sofra Grup Türkiye’nin 81 ilinde en güçlü markalarla hizmet vermektedir.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.